Swipe to the left

Cum îți alegi costumul de baie în funcție de forma corpului?

Cum îți alegi costumul de baie în funcție de forma corpului?
Autor Alina Iuliana Fazekas Nu sunt comentarii

A venit din nou acea perioadă din an, când baţi magazinele în lung şi în lat pentru a găsi modelul ideal de costum de baie, care să-ţi ascundă imperfecţiunile și să te facă mai sexy.

Dacă nu cumva eşti model Victoria's Secret, cu siguranţă te confrunţi cu mici probleme legate de celulită, vergeturi, şolduri prea late sau sâni prea mici şi reuşeşti cu greu să găseşti un costum de baie care să te facă să te simţi confortabil. Stai liniştită, prin situaţia ta trec 99,99% dintre femei.

Un abdomen nu atât de tonifiat pe cât ne-am fi dorit, o pereche de umeri un pic prea lați, un posterior cam plat, o talie prea băiețească… fiecare avem anumite părți pe care le-am dori camuflate la plajă. Și, bineînțeles, avem și atuuri spre care vrem să direcționăm privirile – un bust plin de voluptate, sau, poate, un posterior care concurează cu cel al lui Beyonce.

Din fericire, sunt cateva trucuri care te pot ajuta să-ţi gaseşti costumul de baie perfect, în ciuda defectelor.

Costum de baie pentru posterior plat

Nu eşti mulţumită de felul în care arată posteriorul tău? Ţi-ai dori ca acesta să fie mai bombat, mai apetisant, mai atragător? Ei bine, visul tău se poate împlini dacă faci exercitii fizice pentru sculptarea posteriorului, însă cine are timp de aşa ceva? Mai uşor îţi este să găseşti un costum de baie care să-ţi mascheze defectul. În acest caz, ai nevoie de un costum de baie deux pieces, cu slip care prezintă detalii menite sa creeze volum, cum ar fi volanaşele, pliseurile sau marginile "ondulate"

Cum îți alegi costumul de baie în funcție de forma corpului? data-verified=

http://wld.fashion/I750iT

Tips:

1. Evită stilurile de slip care acoperă întreg posteriorul și mergi în schimb pe varianta de slip brazilia

2. Imprimeurile vesele adaugă volum-

3. Slipurile tip string bikini, care se leagă cu șnururi în lateral, sunt recomandate

4. Dacă preferi un slip cu talie înaltă, mergi pe o variantă cu decupaje laterale, care adaugă volum și fac posteriorul să pară mai bombat

Costum de baie pentru posterior proeminent

Dacă vrei să temperezi un posterior un pic mai mare decât ţi-ai dori să fie, evită cu orice preţ printurile în partea inferioară a corpului. Poţi purta print pe sutienul costumului de baie, astfel încât să distragi atenţia într-acolo, însă asigură-te că slipul este monocrom.

Regula se aplică şi în cazul costumelor de baie întregi. În plus, alege un slip mai plin dacă vrei să ascunzi eventuale imperfecţiuni, cum ar fi un strop de celulita.

-

http://wld.fashion/XLhv45

Tips:

1. Slipurile retro, cu talie înaltă, flatează la fix un posterior proeminent și accentuează forma bombată

2. Evită slipurile cu detalii precum volane, aplicații, printuri aglomerate, care adaugă prea mult volum-

3. Pentru a minimiza optic un posterior proeminent, poți opta pentru dungi verticale

4. Dacă preferi printurile, mergi pe variante discrete, pe fundaluri închise la culoare

Costum de baie pentru sâni mici

Dacă ai sânii mici, dar vrei să creezi iluzia unui bust mai generos, trebuie să acorzi atenţie în primul rând sutienului. Cea mai simplă metodă de a mima un bust mai plin de voluptate este cu un sutien stil balconette. Un alt truc util este să atragi atenţia asupra şoldurilor. În acest caz, este bine sa cauţi un slip a cărui bată superioară prezintă volanaşe.

Nici nu te gândi să apelezi la bikini-urile cu cupe triunghiulare – te vor face să arăţi precum o pre-adolescentă. Sutienele stil bandeau, în schimb, care mai au şi un nod în mijloc şi materialul drapat peste cupe, adaugă volumul dorit.

Printurile sunt de asemenea o idee bună. La fel şi culorile tari. Iar dacă vrei să atragi şi mai mult atenţia asupra pieptului, punându-l în prim-plan, încearcă printuri sau nuanţe aprinse numai în jumătatea de sus a corpului, completând cu un slip într-o culoare închisă.

http://wld.fashion/n3DDGU

Costum de baie pentru bust generos

Pamela Anderson este modelul femeilor atunci când vine vorba despre alegerea costumului de baie pentru bustul generos. Alege costumul de baie cu o bandă mai lată, care-ți oferă susținere, are cupe întărite pline, care acoperă sânul cât să păstreze o notă de senzualitate, bretele groase și un slip clasic.

Pentru a minimiza un bust pe care nu îl vrei neapărat scos în evidenţă, încearcă un decolteu în V, fie că este pe un costum de baie întreg sau pe un sutien. Oferă un efect de alungire foarte flatant.

De asemenea, este important să ai susţinerea potrivită pentru bust, aşa că poţi opta pentru un sutien ranforsat. Dacă nu te deranjează să îţi pui în valoare bustul (mai exact, dacă nu vrei să îl camuflezi şi să îl faci să pară mai mic, ci să te mândreşti cu el), poţi opta pentru un costum de baie dintr-o piesă, cu aer retro.

http://wld.fashion/glREFB

Costum de baie pentru abdomen proeminent

Abdomenul "pufos", cu colacei, te poate face să te simţi jenată la plajă, însă dacă alegi costumul de baie potrivit, poţi uita de acest defect. Cea mai bună soluţie este costumul de baie întreg, care îţi acoperă abdomenul, dar îţi pune în valoare sânii şi şoldurile.

Deşi costumele de baie întregi arată senzaţional şi sunt în tendinţe anul acesta, nu prea te ajută să ai un bronz uniform. Prin urmare, ai la dispoziţie două soluţii de backup: costumul de baie retro, cu slip care are talia înaltă, sau costumul de baie tip tankini, cu maiou în loc de sutien.

http://wld.fashion/rFyPFh

Tips:

1. Dacă vrei să maschezi un abdomen care nu este îndeajuns de tonifiat, fă-o cu ajutorul unui costum de baie întreg special gândit pentru a camufla zona de mijloc a taliei

2. Poți masca de asemenea abdomenul cu ajutorul unui slip cu talie înaltă, cu decupaje laterale care să atragă atenția către zonele de margine ale siluetei, defocalizând privirile de pe zona centrală

3. Optează pentru nuanțe închise și evită imprimeurile, mergând mai degrabă pe variante monocrome sau colour block

4. Un slip cu talie înaltă sau un costum de baie întreg, ambele în variante cu drapaje la nivelul abdomenului, sunt opțiuni minunate

Costum de baie pentru a ascunde celulita

Celulita nu iartă pe nimeni, doar că la unele femei este mai vizibilă, în timp ce la altele se observă mai puţin. Pentru a-ţi ascunde celulita, îţi sugerăm să alegi un costum de baie cu slip tip "short pants", care îţi acoperă întreg posteriorul şi soldurile.


http://wld.fashion/Et7DkV


Costum de baie pentru siluetă atletică

Dacă ai un corp atletic și o siluetă grațioasă, ideal ar fi să alegi costumele de baie cu buline, imprimeuri sau diverse aplicații. Dacă optezi pentru un costum de baie întreg, alege unul cu decupaje laterale, pentru a atrage mai mult atenția asupra taliei.http://wld.fashion/noa16H

Tips:

1. Scopul este să transformi o siluetă androgină într-una cu aer mai feminin, iar costumele de baie retro, stil 50s pin up girl, sunt o opțiune bună

2. Decupajele laterale pe costumele dintr-o singură piesă sunt recomandate, căci creează iluzia unei talii cu forme curbate, feminine

3. Evită sutienele stil bandeau și slipurile hipster care vor accentua forma mai degrabă băiețească a siluetei

4. Orice detalii girly sunt de ajutor – tivuri crestate cu anumite modele, imprimeuri vesele, decolteuri în V, drapaje, volane, etc.

Vara aceasta este foarte ofertantă în materie de costume de baie și nu trebuie decât să alegi ce ți se potrivește. Oportunități sunt multe, pentru toate gusturile. Poți să alegi costume care lasă mai mult pielea la vedere, sau mai puțin. Poți să alegi costume cât mai colorate sau cât mai simple.

Sunt curioasă care este modelul tău preferat și ce fel de costum de baie porți în general.

Noutăți, stil, beauty și inspirație fashion 

English Romanian